Halong Bay
tot onze spijt groeten we jullie voor een laatste keer. Morgen keren wij al terug naar Belgie en zit onze geweldige vakantie erop.
Onze laatste trip bestond uit een tweedaagse in Halong Bay. Halong Bay ligt in het noorden van Vietnam en bestaat uit honderden kalkstenen rotsten die uit het water rijzen. Er zijn verschillende legendes over deze baai. Het volgende is er eentje van: Bewapend met rotsen daalde een drakenmoeder met haar kinderen af uit de bergen. Ze doodden een monster dat de mensen schrik aanjoeg met het werpen van rotsblokken. De rotsen bleven ter herinnering aan het gevecht van de draak in de zee liggen.
Na drie uurtjes rijden met de bus naar deze baai, scheepten we in op een van de vele jonken. Na ons geinstalleerd te hebben in de kajuit konden we genieten van de lunch. Ondertussen voer onze boot al door het prachtige landschap van Halong Bay. Na de lunch bezochten we de surprising cave, 3 grote grotten waarbij je toch even stilstaat bij de kracht van moeder natuur.
Na nog een duik in de Zuid-Chinese zee, was het tijd om ons klaar te maken voor het diner. Onze boot gooide het anker uit in een idyllisch baaitje tussen de rotsen, ver weg van het getoeter en het geroezemoes van het vaste land. na een bezinningsmoment onder een prachtige sterrenhemel kropen we onder de wol.
De tweede dag stond er enkel nog een bezoek aan een lagune op het programma. Veel te snel was dit tripje voorbij... en nu zitten we dus terug in Hanoi.
We gaan vanavond nog eens uitgebreid gaan eten om onze reis in Vietnam met een knaller af te sluiten!!
Tot gauw allemaal
Heb jullie gevolgd, maar ben benieuwd naar de foto's en verhalen. Zal blij zijn om jullie terug te zien.
Jens
X
aankondigingsmail van aankomst goed ontvangen ! We gaan de dame en heer na hun lange en moeizame queeste op hun wenken bedienen ! Bye The way: komen we jullie afhalen met de kleine of grote bestelwagen ... of laten jullie dan toch die container overkomen :)
Hopelijk nu zonder tijpfouten. Jullie zullen dit wel lezen als jullie reeds thuis zijn. Blij dat jullie Halong Bay hebben kunnen bewonderen zonder mist, niet iedereen heeft dat geluk. Tot morgen (of vandaag) in België.
Hey Elisa,
Het was echt tof om jullie reis een beetje te kunnen opvolgen!
Hallo,
Leuke verhalen. Binnenkort vertrekken we ook naar Vietnam.
Kunnen jullie laten weten met welke organisatie jullie de Sapa trekking gemaakt hebben? En de Halong Bay tour?
Mieke & Philippe