Sapa
goedemorgen allemaal.
Vanmorgen zijn wij terug toegekomen in Hanoi, na een driedaagse trekking in Sapa. Sapa was ronduit schitterend. We zijn blij dat we onze reis hebben omgegooid om Sapa toe te voegen aan de trip. Maar we beginnen bij het begin.
Na een comfortabele (in zoverre dit mogelijk was) nachttrein, kwamen we om 5u30 toe in Sapa waar een zeer enthousiaste gids ons opwachtte. Wij waren uiteraard wat minder enthousiast, maar na een uitgebreid ontbijt en een douche waren we klaar voor vertrek. Op het programma stond een wandeling van een 6tal uur naar een bergdorp waar we gingen overnachten. Tijdens deze wandeling konden we genieten van de prachtige uitzichten (terrasrijstvelden) en op moeilijkere stukken werden we geholpen door de plaatselijke bevolking (al dan niet in de hoop om ons acheteraf prularia te verpatsen; ja wij zijn bezweken).
Waar we eerst een beetje voor vreesden, bleek uiteindelijk een van de leukste avonden van vietnam te worden: de overnachting bij de plaatselijke bevolking. We werden in de homestay getrakteerd op een feestmaal aangevuld met ``happy water``. Dit is een likeurachtig drankje op basis van rijst (cedric waande hem even in oostenrijk bij Schorte en begon eigenhandig een torentje te bouwen... ). Meerdere malen hebben we moeten ad fundumen omdat iedereen wel eens ee toost wou uitbrengen. Verder werden we ook getrakteerd op het muzikaal talent van onze gids.
(ik, Cedric, neem over na een kleim dispuutje met Elisa - dit wegens articulatieproblemen (van mij)en hongerklop (van wie denk je..) ons eerste dispuut van de reis/valt goed mee me dunkt)
De tweede dag van onze trekking bleek nog adembenemender te zijn dan de eerste. De uitzichten, letterlijk na elke draai/hoek verscholen, waren priceless en behoren in onze ogen tot de lijst ' te ziene zaken voor ik dood ga'..
De derde dag vonden de weergoden het tijd om ons nog eens te trakteren op een regenbui, die ons verwende tot in onze onderbroek. Dit ten spijt van regenjassen en poncho's. Maar de hilarische gids, de uitzichten en het bezochte dorpje maakten alles goed. Alvorens de nachttrein richting Hanoi te nemen, trakteerden we ons zelf op een warm kruidenbad en een massage. Het leven wordt echt niet beter dan dat.
En vandaag zijn we dus terug in Hanoi. Om 5 uur toegekomen. Gelukkig onmiddellijk een kamer gekregen zodat we nog even konden tukken. En nu gaan we gaan eten, want Elisa begint aan mijn kuiten te kauwen.. euh oren te zagen.. ;o)
Wat kan liefde toch mooi zijn..
Tot later
Cedric en Elisa
als je elkaar zijn zwakheden kent dan ben je al een heel eind !Fijn te lezen dat jullie het goed stellen !