cedricenelisa.reismee.nl

Van de Chu chi tunnels naar palmeneiland

Hallo idereen.

Hier zijn we weer. We hebben een paar dagen geen internet gehad daar we in paradijs waren. Maar hier komt dus het vervolg van ons avontuur, bekeken vanuit mijn (elisa) standpunt. Cedric ging vanavond zelf ook een verhaaltje schrijven.

Het laatste verhaaltje speelde zich dus af in de Mekongdelta. de volgende morgen zijn we om 6 uur opgestaan om de drijvende markt te bezichtigen. We waren daar ond 7u30 maar de grootste drukte was toen al gepaseerd. Dus we hebben ze niet in volle actie kunnen zien, maar we hebben toch een goede indruk gekregen. Na dit bezoekje gingen we terug naar Saigon (Ho Chi Minh City). De dag erop stond een bezoek aan de Chu Chi tunnels op het programma. Dit was wel redelijk indrukwekkend. De chu chi tunnels werden gebruikt door de Viet Cong om hun te verdedigen tegen de Amerikanen. De vietcong hebben zo`n 300 km lange tunnels gemaakt om zich ondergronds te kunnen verplaatsen en om hinderlagen te maken. Vandaag de dag kunnen er nog op twee plaatsen deze tunnels worden bezocht. Ze zijn wel aangepast aan de Westerlingen (ze zijn dus een beetje breder en groter gemaakt). Ik heb 20 meter door de tunnels gekropen en Cedric 40 m (wat het maximum was). Voor mij was het toch een beetje te eng.

Die avond hebben we nog de nachttrein genomen naar Na Thrang. Rond 5u30 `s morgens daar aangekomen en in een busje gestapt naar Palmeneiland, Na twee uur rijden en nog een half uurtje met de boot kwamen we aan in het paradijs. Palmeneiland is een priveeiland van het resort. Er staan 23 hutjes langs hetwater dus iedereen heeft zicht op de zee. Ik moet zeggen het uitzicht en dit voor 360 graden was schitterend!!!!Op dit eiland was het gewoon genieten!!!! We zijn ook gaan snorkelen dus weer veel visjes gezien, een paar nemo`s, botjes, sebastiaantjes, en enkele zeesterren. Genieten!!!

Nu zijn we juist toegekomen na alweer een nachttrein in Hoi An. Vandaag gaan we kijken voor een kostuum voor Cedric en eens naar de kapper.........

Ik probeer vanavond ook nog wat foto`s te posten!!

dikke zoenen

Elisa

3 reacties

marianne schrijft:

hier alles oke hoor !we vertrekken straks naar de ardennen om een paar dagen te genieten van de rust en de stilte !

Marc & Maggy & C° schrijft:

leuk om jullie verhalen te lezen ... vele groeten van onze ganse familie !!!!

anais schrijft:

mmmmmmmmm klinkt zalig, ik denk dat we eens ons programma's gaan moeten uitwisselen want zo'n reisje naar het oosten zie ik ook wel zitten!!

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste reisverhalen

Alle reisverhalen

Hoi An

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: